18 - 20ste Dag Halls Creek - Broome
Door: Harrie
Blijf op de hoogte en volg Harrie
01 Oktober 2011 | Australië, Carnarvon
Ook wil ik iedereen bedanken voor de felicitaties.
We hebben een aantal dagen gehad zonder internet/telefoon/stroom/water/toilet. Alles gaat goed hier. Hier weer onze belevenissen.
Dag 18 – 24 september 2011 Halls Creek naar Broome
Na een erg leuke dag, met de vlucht boven de Bungle Bungle, vandaag weer op tijd op want er wacht ons een lange dag. We willen naar Broome ook omdat er tussen hier in Halls Creek en Broome eigenlijk niks interessant is.
De auto gisteren al reisklaar gemaakt met inname van schoon water en het verwijderen van vies water en tevens diesel getankt. Diesel is hier echt duur. Bij de enige pomp in Halls Creek kostte deze AU$1,87 per liter. In de wat grotere plaatsen is dat AU$1,63. Maar we hebben onderweg ook al een keer bij het enige tankstation in de weide omtrek AU$1,91 betaald. Marktwerking heet dat geloof ik. Geen concurrentie betekent een hoge prijs. Ik zou het meer misbruik noemen.
We rijden de Great Nothern Highway verder af naar Fitzroy Crossing. Het is (veel) meer van hetzelfde als afgelopen dagen. Het landschap is wel heuvelachtig maar toch ook wel ellenlange stukken met alleen maar lage bomen en bosjes. We komen af en toe een auto tegen maar er zijn ook stille stukken. We tellen 1 auto per 5 kilometer die wij rijden . Dat betekent dat we tussen Alphen aan den Rijn en Amsterdam (35km) 7 auto´s tegen zouden komen. Toch wel rustig zeker als je bedenkt dat dit de ENIGE autosnelweg is tussen grote steden in Noord Australië.
We stoppen na 300km in Fitzroy Crossing bij een roadhouse voor tanken en koffie. Hier geldt de regel dat de ´driver get´s free coffee´. De passagiers betalen wel. Het is een geweldig interessant roadhouse. Het is tankstation, eethuis, camping, postkantoor, kruidenier, gasleverancier (gasflessen), rustplaats en wat al niet meer. Achteraf vinden we het jammer dat we geen foto´s hebben gemaakt. Dit is dus DE Outback. Smerig, vies, ongemanierd-slordig, heel gezellig, aardige mensen, uiterlijk is volkomen onbelangrijk, je moet het echt gezien hebben . We zullen een volgende keer wat foto´s maken.
Na Fitzroy Crossing volgt nog een stuk van 350km voor we in Broome zijn. We wisselen regelmatig van chauffeur en genieten van alles om ons heen. De weg is goed en het weer is prima. Na totaal 7 uren zijn we in Broome en vinden gemakkelijk een camping. Het is even wennen want we komen uit de zeer rustige relaxe outback in een iets grotere stad waar het druk is. Weekend is het ook en op de camping is ‘t redelijk druk.
Het was een van die reisdagen waar er gezien de afstand die we nog moeten, nog wel meer van komen. Wij vinden het best leuk om zo wat van het land te zien..
Zonnig, warm in Halls Creek (38 gr) tot ´n lekkere 31 gr in Broome en ´s avonds heerlijke afkoeling naar 21 gr met een lekker zeewindje.
Dag 19 - Broome
Lekker uitgeslapen en ontbeten. De camper verplaatst naar een betere plek want wat we hadden was lawaaierig en zonder veel schaduw. Omdat er veel mensen weggingen zondag was er keuze genoeg. Verder niet veel gedaan. Lekker genoten van vakantie, het heerlijke weer, 29 gr met een voortdurend verfrissend windje. Door Broome gelopen en ´s avonds naar het strand geweest voor de zonsondergang, Ook mooi hier, maar er is geen feestje dichtbij zoals in Mindil Beach in Darwin. Wel is er een trouwerij-bruiloft ? op het strand. Er staat een tafel met een mooi wit kleed erover en er staan 2 witte stoelen. Verder allemaal mensen in ´trouwkleding´ . Veel vrouwen hebben schoenen met hoge hakken, maar ze komen omhoog lopen op blote voeten met schoenen in de hand. Wij vonden het een leuk gezicht.
Een heerlijke dag, 29 gr, zon en een lekker windje.
Dag 20 - 26 september 2011 Broome
Na een prima nachtrust, wat wil je bij deze weersomstandigheden, rustig ontbeten. Er gaan nog meer mensen weg en er is heel veel leeg. Wel komen er in de loop van de dag weer ’n paar mensen bij want de schoolvakantie (2 weken) in W.Australië is begonnen. We gaan voor wat kleine dingen met de camper naar een garage en maken daarna een rondrit in de omgeving. We rijden op een weg richting het noorden van het schiereiland en komen na 14 km bij het onverharde gedeelte. Niet verder dus want dat mogen we niet van Apollo ons autoverhuurbedrijf. We maken wat foto´s en direct wordt gevraagd door andere auto´s of alles OK is en of we misschien problemen hebben. Ook wordt ons dringend afgeraden verder te rijden want alleen 4 wiel aangedreven auto´s kunnen verder. Zo kennen we de Australiër weer. Altijd behulpzaam. We doen nog wat inkopen en lopen langs de winkeltjes in het centrum, want de komende dagen gaan we verder zuidwaarts richting Port Hedland. Er zijn geen dorpen of steden onderweg alleen op 2 plaatsen roadhousen waar we kunnen overnachten.We zien wel wat we doen.
Het was weer een prima dag, 31 gr, zon, wind.
01 Oktober 2011 - 11:26
Herman & Marian.:
We zijn er weer. We hebben weer contact en kunnen verder meegenieten van jullie belevenissen in Australie. Opvallend is wel dat de mensen erg hulpvaardig zijn. Maar wat te doen als je pech krijgt in die eindeloze vlakte ?? Wij vertrekken aanstaande maandagmorgen vroeg naar Sao Miguel op de Azoren. Ze zult dus even een paar dagen onze reactie moeten missen. Maar daarna nemen we beslist de draad weer op.
Veel plezier op jullie verdere reis.