17de Dag Purnululu Park (Bungle Bungle) - Reisverslag uit Broome, Australië van Harrie Lutke Veldhuis - WaarBenJij.nu 17de Dag Purnululu Park (Bungle Bungle) - Reisverslag uit Broome, Australië van Harrie Lutke Veldhuis - WaarBenJij.nu

17de Dag Purnululu Park (Bungle Bungle)

Door: Harrie

Blijf op de hoogte en volg Harrie

25 September 2011 | Australië, Broome

Dag 17 – 23 september - Halls Creek en Purnululu (Bungle Bungle) Park

Het eerst wat ik hoor als ik na het opstaan richting toilet ga is G’Day (spreek uit als KeDay). Zo spreken Australiërs elkaar en anderen aan. Altijd een woord van welkom en altijd vrolijk, de aard van het volk. Het is om 7 uur al warm en de zon staat al meer dan een uur de natuur op te warmen. We ontbijten licht en lopen rond 7.35 de camping af richting het vliegveld, 10 minuten en we zijn er. We ontmoeten onze piloot voor vandaag Keiran. Na de nodige formaliteiten vertrekken we rond 8.25 voor de vlucht in een Cesna over de Bungle Bungle. Het is een klein vliegtuig maar we zitten snel op hoogte en volgen de Nothern Territory Highway richting het noorden waar wij vandaan komen. Het is indrukwekkend om de omgeving eens te zien vanuit de lucht in plaats van de weg. Veel heuvels, heel veel (droge) rivierbeddingen en na het dorp Halls Creek geen enkele bebouwing. De piloot is ook de gids en vertelt volop over wat we zien. Een zeer afwisselend landschap met heuvels, diepe kloven, rivieren en toch nog redelijk wat groen . Afgelopen regenseizoen (november tot maart) is erg nat geweest met heel veel overstromingen en afgesloten wegen. Tot mei was zelfs de belangrijke weg die wij nu ook rijden afgesloten vanwege water en verwoestingen door het water. We zien de aanloop van de Bungle schitterend vanuit de lucht. De piloot daalt naar 500 feet (150m) en geeft ons een nog beter overzicht. De bergen/heuvels hebben in een bepaald gebied de vorm van (rieten) bijenkorven, rond dus. De korf is gelaagd door verschillend materiaal en bijbehorende kleuren en dat geeft een ongelooflijk vreemd maar mooi effect. Honderden staan er bij elkaar en vanuit de lucht kun je dat prima zien. Mooi vinden we alle twee. We vliegen verder over nog meer Kimberley met heel veel droog gebied maar heel soms ook water. Daar zie je dan weer koeien en (wilde) paarden. Na ’n uur en 20 minuten naderen we weer het vliegveld. We zien nog Old Halls Creek, waar in de vorige eeuw goud is gevonden (waar nu echt serieus aan wordt getwijfeld) en zien de China Wall een rots/steen formatie wat lijkt op opeen gestapelde stenen gemaakt door de natuur. Viel ietwat tegen. Op de grond terug zijn we beiden verrukt over alles wat we gezien hebben. Ik ging uit van een redelijk vlak gebied, maar het is zeer geaccidenteerd en ruig. Verdwalen betekent zeker de dood door de hitte. Water is er (nog) wel maar vind het maar eens. Er leven nog ongeveer 30 Aboriginal stammen in dit gebied. Een hele opgave lijkt mij om hier te overleven. De piloot gaf aan dat de Kimberley’s een nationaal park is. Het afsluiten van grote gedeeltes vanwege Aboriginal gebied heeft er wel voor gezorgd dat het gebied er nog zo origineel uitziet. “White men would have destroyed it” zei hij.
Het was een geweldige ervaring dit te zien en we zijn er helemaal vol van. Vandaag maar op de camping gebleven, gewassen, boodschappen gedaan. Adviezen van velerlei kanten geven aan dat we morgen beter naar Broome kunnen rijden ipv Fitzroy Crossing of Derby. Beide haltes zijn niets en Broome is een grotere plaats (15.000 inwoners).
Een wederom warme dag, 36gr , soms een lekker windje en zon met een enkel wolkje.

• 25 September 2011 - 12:08

Marieke:

Erg leuk om weer wat van jullie te horen!! Volgens mij vermaken jullie je prima....vooral de vlucht over de Bungle Bungle klinkt zeer indrukwekkend.

• 26 September 2011 - 14:00

Jannyvandorp(fysio):

Hallo Annette en Harrie,vandaag jullie prachtige foto's bekeken en het verslag gelezen.heel erg mooi de foto's vanuit de lucht.hier in het alphense hebben we de gondelvaart en de jaarmarkt + kermis weer achter de rug.alles gewoon als elk jaar maar wel mooi weer.Er was een heel mooie boot,de gouden koets nagemaakt erg mooi met alle lampjes en zeer goed gemaakt.jaarmarkt was gezellig druk en de terrasjes deden goede zaken. Eindelijk dan toch is danielle bevallen de 22e van een heel mooi meisje met lange zwarte haartjes.
    alles is goed gegaan en het is een gezond meisje met alles erop en aan plus de gezonde eetlust van haar moeder. we wensen jullie nog vele mooie dagen en blijven jullie volgen.
    groeten janny en sander

• 26 September 2011 - 17:29

Herman & Marian:

Je moet echt geen hoogtevrees hebben. Over de weg, afdalen en diepe kloven, en dan ook nog de lucht in. De gemaakte foto"s zijn schitterend en geven goed weer wat jullie in het verslag hebben beschreven.
    Na zo'n fantastische ervaring ook eens een dag uitrusten en alles even goed op je in laten werken, lijkt ons geen overbodige luxe.
    Een fijne rustdag en daarna een goede voortzetting van jullie ontdekkingsreis.

• 27 September 2011 - 13:24

Ton En Mieke:

Weer een prachtige ervaring rijker.
    Zo boven in de lucht krijg je een mooie/andere indruk van het geheel.
    Prachtige foto's.
    Heerlijk om altijd vrolijke mensen om je heen te hebben. Dat is hier wel eens anders.
    Fijne rustdag en een goeie reis verder.

• 27 September 2011 - 19:15

Arjan, Esther & Sven:

Wat een prachtige foto's...

• 27 September 2011 - 20:39

Henriëtte En Harry:

Hallo Annette en Harrie, zoals iedereen al zegt is het erg leuk om jullie te volgen. Voel je je nooit eenzaam op die lange stille wegen?
    Gelukkig staan jullie volgens mij nooit alleen op een camping! Dit hebben wij één keer gehad tijdens onze fietsvak. in Italië vreselijk echt helemaal alleen in de bergen. (ook de eigenaar woonde er niet)De foto's zijn prachtig. Wat een belevenis zo'n vlucht. Echt een klein vliegtuigje ! Nog heel veel genieten van jullie prachtige vakantie!
    Liefs, groeten Henriëtte en Harry.

• 28 September 2011 - 08:07

Corine:

Tijdens het lezen van jullie verslag maak ik plannen voor onze eigen wereldreis (Inshallah!), en een vlucht met een Cesna o.i.d. is bij deze opgenomen in het programma. Een geweldige ervaring!
    In NL hebben we eindelijk ons welverdiende mooie nazomerweekje.
    Blijf genieten en tot gauw!

• 29 September 2011 - 06:54

Paula Koopman:

Wat is het leuk om jullie te volgen. Tot nu toe is het een hele mooie reis zo te lezen.
    Annette, we hebben ons gisteren weer lekker uitgeleefd bij de fitness maar jij sport genoeg in de vorm van lopen zo te zien dus je blijft wel fit toch?
    Geniet verder van jullie mooie reis, ik lees jullie avonturen graag!
    Groetjes, Paula

• 29 September 2011 - 08:01

Frank:

Hoi Harrie, Annette,

Harrie van harte gefeliciteerd met je verjaardag (29/9). Ik neem aan dat jullie dat daar nog gepast vieren.
    Help me eraan herinneren dat we er in maart 2012 nog een pilsje op pakken!
    Nog heel veel plezier daar!

groetjes,
    Frank

• 29 September 2011 - 14:34

Ton En Mieke:

29 september Birthday
    Ook via deze weg van harte gefeliciteerd met je verjaardag.
    Toch wel bijzonder om je verjaardag aan de andere kant van de wereld te vieren.
    Gezien het tijdstip bij jullie is je verjaardag al bijna weer voorbij als ik dit type.Toch drinken we er vanavond een borrel op. Fijne voortzetting van jullie reis.
    Dikke verjaardagsknuffel.
    Hiep hiep HOERA

• 29 September 2011 - 16:32

Gé En Yv:

Van harte, Harrie. Weer neen jaartje ouder in een heel mooi land. Wat een prachtige foto's. Waarschijnlijk is bij jullie al 30 september, maar wij zitten lekker in de zon een wijntje te drinken op jouw verjaardag. Proost.

• 29 September 2011 - 17:20

Esther, Arjan & Sven:

Fijne verjaardag en nog vele jaren in goede gezondheid erbij.
    Maak er een leuk feest van samen....