29 -31ste Dag Kalbarri-Geraldton-Cervantes-Perth
Door: Harrie
Blijf op de hoogte en volg Harrie
09 Oktober 2011 | Australië, Perth
Na een aantal dagen wolken is het nu onbewolkt. De temperatuur is nog wat laag, maar het is al lekker buiten rond 8 uur.
Vandaag gaan we verder naar Geraldton. Een tussenstop op de weg naar Perth. Onderweg een zeer opmerkelijk rose meer gezien. En het is inderdaad rose. De foto laat dat duidelijk zien. Het komt door bacteriën die in zout zitten. Het zout lost op en de bacterie maakt het meer rose. Een werkelijk heel vreemd gezicht zeker als je de grote van het meer ziet. Wonderbaarlijk. Verder veel bloeiende planten tegengekomen. In Geraldton hebben we een rustige camping, beter dan de 2 dagen hiervoor. Zoals gezegd mooi weer vandaag, 21 gr, veel wind en vooral weer veel zon. Morgen gaan we naar Cervantes, naar de Pinnacles.
Dag 30 – Geraldton naar Cervantes
Hoewel de camping aan de weg lag viel het lawaai erg mee. Nu stonden we ook wel 75m van de weg af en stonden er nog struiken en andere campers tussen. Gisteren tegen zonsondergang nog even naar zee gewandeld. 20 minuten door de duinen klauteren. Het strand viel tegen, wel erg breed en heel veel zand (beetje wit) waar de auto’s doorheen crossten. Aan de waterkant lagen erg veel plantenresten. Dit groeit daar in zee en als het afsterft dan spoelt het aan. Australiërs zijn geen strandmensen zoals Europeanen, ze zullen nooit zomaar op het strand liggen zonnen, dus veel last hebben ze niet van de troep. De temperatuur van het water valt tegen. Het is nog maar het begin van de lente dus het kan nog wel even opwarmen.
Terug op de camping nog wat foto’s van de schitterende zonsondergang gemaakt.
We rijden nog even door Geraldton om wat boodschappen te doen, en wat van de binnenstad te zien. Veel aandacht voor de Batavia want die is hier in de buurt vergaan. De weg naar Cervantes gaat helemaal door de duinen met veel begroeiing en zand dat langzaamaan steeds witter wordt. Later onder Perth zullen we daar meer van zien. De camping in Cervantes is rustig, wel veel stacaravans, en ook hier ligt het strand vol troep. Er is zelfs een zwemgedeelte gereserveerd (geen honden en fietsen), maar ook daar troep.
Het was een prima reisdag, zon en wolken, 22 gr.
Dag 31 – zaterdag 7 oktober -Cervantes naar Perth/Midland
Het was een dag van genieten tot nu toe. We hebben het Nambung Park bezocht met als hoogtepunt daarin de Pinnacles. Het was uniek mooi. We hebben al redelijk veel gezien van de wereld, maar dit was weer iets heel anders. De foto’s laten dit zien. Vreemde overblijfsels uit een tijd van kalksteen en limestone . De zee die daarna een groot gedeelte van Australië overspoelde heeft het zand meegenomen en de restanten staan er nu nog. Wel ge-erodeerd door water en wind, maar toch uniek. Mooi. Er was een mooie wandeling uitgezet tussen de Pinnacles door, die we gelopen hebben.
De 145km reis naar Perth door de duinen was ook indrukwekkend. Het zand is nog witter geworden en het steekt schitterend af tegen de blauwe lucht en de blauwe zee. We vinden in Midland een camping. Midland is een voorstad van Perth. Perth is heel erg uitgestrekt want 35km voor het centrum liggen de eerste voorsteden al.Wij willen niet naar Perth zelf om te kamperen, te druk zeker nu in de schoolvakantie. Vanaf hier kunnen we in 5 min naar de trein die ons naar het centrum van Perth brengt. Perth ligt niet aan zee. De afstand is nog ong 20km. De ‘zeestad’ van Perth is Freemantle. Morgen gaan we met de trein naar Perth.
Vandaag een dag met veel zon, toch ook wel wolken, veel wind soms en 21 gr. In de wind is het frisser zeker als de zon weg is.
09 Oktober 2011 - 12:42
Arris En Veroni:
Wat bijzonder dat rose meer. Jullie zien echt dingen waarvan je niet weet dat zoiets bestaat. Leuk dat wij hier nu ook een beetje (wel achter de computer) van mee kunnen genieten. Mooi dat het weer nu opgeknapt is. Hier nu koud en regenachtig. Geniet verder! Liefs Arris en Veroni -
09 Oktober 2011 - 19:08
Ton En Mieke:
Dacht even dat jullie in de Provence zaten met dat paars/blauwe onkruid. Bij de foto van het rose meer krijg je de neiging om te gaan fotoshoppen.
Dat plaatje van Carnarvon Kalbarri is ook indrukwekkend; wat is de natuur dan toch apart en wat een afstanden. We blijven volgen ..... ook op grote afstand. -
10 Oktober 2011 - 08:48
Henriëtte En Harry:
Prachtige foto's. Heel mooi om te zien wat jullie allemaal in het echt zien. Alleen moeten jullie er natuurlijk wel heel wat kilometers voor rijden. Maar ik zou direct met jullie willen ruilen!
Donderdag gaan wij voor 11 dagen naar Porlezza. Francis en Tom en kids gaan ook mee. Zij gaan dan in ons ander chaletje. Hebben we ook erg veel zin in! Voor jullie nog heel veel genieten, liefs groeten Harry en Henriëtte.
11 Oktober 2011 - 11:47
Herman & Marian:
We zijn weer terug. Een fantastische zomerweek ( 25-30 graden) gehad op de Azoren. Een eiland, Sao Miguel, waar de altijd groene natuur bijzonder opvallend is. Nog volop bloeiende hortensia's. Gewoon als afscheidings haag tussen de weilanden en langs de weg.
Maar dan kom je weer terug in Nederland en word je meteen weer met de neus op de feiten gedrukt. Wind, regen, etc.
Ook jullie hebben de eerste regen gehad. Nuttig om al het rode stof op de camper kwijt te raken. Jullie foto's geven een mooi beeld van het gebied dat jullie doorkruisen. Blauwe lucht, blauwe zee en zelfs een rose meer.
De blauwe velden ( onkruid ???) lijken veel op de lavendel velden in Zuid-Frankrijk. Veder alles goed hier. We blijven jullie volgen. Veel plezier op jullie verdere tocht.