27 - 28ste Dag Carnarvon - Kalbarri
Door: Harrie
Blijf op de hoogte en volg Harrie
09 Oktober 2011 | Australië, Perth
We worden ergens in de nacht wakker van de regen die op het dak van de camper valt. Ook ‘s morgens als we op zijn is het te zien aan de plassen dat het flink geregend heeft. Ook is het fris hoofdzakelijk vanwege de wind.
Vandaag een reisdag naar Kalbarri en het park met dezelfde naam. Niet veel meegemaakt. Wel 3 emoe-jongen gezien met hun ouders. Onderweg wel regelmatig regen gehad, ook zon en er stond een stevige wind die soms vlagerig was. Met een hoge auto zoals onze bus merk je dat wel. Langs deze weg staan met enige regelmaat verwijzingen naar bewoners. Op de foto zie je hier een voorbeeld van. Het onderste bord verwijst naar 150 Ballythuna. Nu duid de 150 niet op meters of een nummer maar op kilometers. Om dus vanaf de snelweg naar de fam Ballythuna te gaan moet je nog 150km rijden over een onverharde stoffige rode weg. Veel bezoek zullen deze mensen niet krijgen denken we.
We verlaten de hoofdweg en gaan op een smalle tweebaansweg naar Kalbarri. We zien de effecten van de regen en de zon want er staat veel in bloei. Mooi gezicht al die kleuren en vooral geel is opvallend veel aanwezig. Morgen als het weer wat beter is gaan we naar Hawks Head voor foto’s en dan kunnen we onderweg ook foto’s maken van al die bloemen.
We vinden een plek op een Top Tourist camping. Keuze is er niet volgens de receptioniste en als we over de camping rijden zien we dat het klopt. Alles staat vol. Het is 2 weken school- vakantie in West Australië en dat zie je aan het grote aantal kinderen. Het is wel even wennen aan de drukte. ’s Avonds gaan we uit eten bij Grass Tree een visrestaurant net naast de camping. Net als we binnen zijn valt er een grote hoeveelheid regen. Hopelijk de laatste bui. We eten heerlijke vis zo uit zee die voor de deur ligt. Je kunt in de haven hier elke dag verse zojuist gevangen vis kopen.
Een reisdag met regen en zon, veel wind, 20 gr en soms minder.
Dag 28 – 4 oktober Kalbarri
Het schijnt droog te zijn gebleven vannacht maar zeker weten doen we het niet, lekker geslapen dus. Later in de morgen gaan we 35km terug naar de entree van het park en naar Hawks Head . Hier is een mooi uitzicht op de rivier en dat klopt ook. Wel hebben we regen onderweg ernaar toe. Je kunt het al van ver zien aan de grote donkere wolken. De vergezichten zijn hier enorm, wel 20 km en meer en de buien vallen op door een soort sluier van regen die eronder hangt. Het is niet koud en de wind is veel minder. Wel moeten we een jas aan en dat is na 28 dagen voor het eerst. Daarna rijden we naar Meannarra Hill. Na een stukje lopen heb je een prachtig uitzicht over Kalbarri en de zee.
In Kalbarri zelf een aantal dingen bekeken en verder langs de kust naar de plaats gegaan waar de Batavia (van de Oost-Indie Company) is vergaan. Ene de Vlaminck , hij was kapitein, is met de overgebleven mannen van hier naar Perth gelopen (500km). De plek waar hij is vergaan heet nu Red Bluff maar werd door de Nederlanders toen Hooghe Roode genoemd wat klopt want het is een grote hoge rots van rood steen (ijzererts). De plek was een belangrijk navigatiepunt voor de schepen . Je moest hier met een wijde bocht om Australië heen want even verder ligt allemaal koraal, levensgevaarlijk voor de houten schepen.
Wel leuk en raar tegelijk om hier een heel verhaal te lezen over Dutchmen die hier langs zeilden.
Terug op de camping langere tijd binnen moeten zitten door de druilerige regen die er regelmatig valt. Het zou beter worden vanmiddag maar dat laat lang op zich wachten. Morgen wordt het mostly sunny. We wachten af.
09 Oktober 2011 - 16:35
Esther, Arjan & Sven:
Wederom prachtige foto's. Jammer van al die regen. Hier giet het ook regelmatig. De herfst is echt begonnen hier. Verder alles goed hier. De kleine man doet het prima. Zal binnenkort weer eens een foto naar jullie mailen...
Geniet ze..
Liefs