40 - 42ste Dag Busselton - Walpole - Albany - Reisverslag uit Albany, Australië van Harrie Lutke Veldhuis - WaarBenJij.nu 40 - 42ste Dag Busselton - Walpole - Albany - Reisverslag uit Albany, Australië van Harrie Lutke Veldhuis - WaarBenJij.nu

40 - 42ste Dag Busselton - Walpole - Albany

Door: Harrie

Blijf op de hoogte en volg Harrie

18 Oktober 2011 | Australië, Albany

Dag 40 – zondag 16 oktober –Walpole

Vanuit een zonnig Busselton vanmorgen vertrokken richting Denmark en Albany. Een voorstad van Busselton heet Vasse, genoemd naar een Fransman die hier rond 1850 strandde. De weg die we nemen heet de Vasse Highway, een gewone 2-baans weg. We gaan eerst naar Nannup en vandaar binnen door naar Manjimup. Daar beginnen de karri bossen. Karri zijn heel grote bomen (tot 70m) en de bossen hier aan de zuidkust van Australië staan er vol mee. De weg is schitterend aangelegd door de bossen. Hij slingert en gaat op en neer. Bij Manjimup staat een erg dikke en oude karri boom de Jarrah-Tree. We zijn bijna de enige bezoekers en de boom is echt dik, 2,6 m doorsnee en een beetje groot (47m), maar wel oud nl 500 jaren.. We zoeken ook de Four Aces, maar bij de VVV horen we dat we dan 23 km terug moeten naar Nannup. Dat doen we dus niet en we gaan verder naar Walpole. Net voor de ingang van het dorp is een camping en we nemen een plek daar. Het is er erg rustig, de voorjaarsvakantie zit er op dus veel mensen zijn nu weg, en de camping ligt mooi aan een baai. Er wordt ook hier net als op veel andere plaatsen aan de kust in Australië gevist. In de loop van de middag komen er nog een paar kampeerders maar het blijft stil. We genieten van een lekker middagzonnetje en als het tegen 6.45 donker wordt gaan we binnen zitten. Het koelt snel af.
Nu ik dit verhaaltje zit in te tikken valt er een druppel regen op het dak van de camper. Een beetje verrassend voor Annette want ze dacht dat het droog zou blijven. Natuurlijk wist ik dat het niet droog zou blijven want ik kijk op internet naar het weer in Australië.
Het was een mooie zonnige dag, 25 gr, en een lekker windje.

Dag 41 – maandag 17 oktober – Walpole naar Albany

Vandaag is een zeer bijzondere dag geworden. We hebben vandaag na 37 dagen in Australië voor het eerst een levende kangoeroe gezien. Hij zat weliswaar met een aantal collega’s in een omheind veldje, maar ze waren levend en echt.
Vanmorgen net buiten Walpole de King Tingle Trees bezocht. Dit zijn eucalyptus type bomen. Toen de eerste Europeanen hier kwamen dachten deze dat de red versie van deze boom mahonie was. Misschien is de kwaliteit hetzelfde maar het was zeker geen mahonie. Veel van deze grote, dikke bomen zijn gebruikt voor spoorbielzen in Engeland. Ook hier in Australië zijn de spoorbielzen bijna allemaal van deze bomen. Tegenwoordig gebruikt men net als in Nederland betonnen bielzen. Veel van deze bomen die er nog staan zijn honderden jaren oud. Wat opvalt is dat door oa brand het binnenste van de bomen helemaal weg is. Eigenlijk staat alleen de bast er nog, maar de boom leeft nog wel gezien de vele bladeren die er bovenin nog aan zitten.
Een klein stukje verder was de Tree Top Walk. Een tocht ter hoogte van de Tingle bomen zo’n 40 meter. Er waren stalen loopbruggen aangelegd die je tussen de bomen door tot een hoogte van 40m brachten. Een heel unieke gewaarwording om over toch wel aardig heen en weer bewegende loopbruggen te lopen. Helemaal niets dus voor mensen met hoogte vrees. Vanuit 40m hoogte krijg je een nog beter beeld hoe machtig en hoog deze bomen zijn. Daarna richting Denmark een natuurlijke brug gezocht maar niet gevonden. Na Denmark de mooi aangelegde weg vervolgt naar Albany. Dit is een grotere stad (30.000 inwoners) en daar blijven we 2 dagen om onze voorraad levensmiddelen aan te vullen, de auto weer helemaal reisklaar te maken en natuurlijk een aantal dingen te bekijken.
’s Avonds nog kangoeroes en een emoe gezien. Vandaag een dag met bewolking, zon, fris en een wat wind. Morgen wordt het slechter.

Dag 42 – dinsdag 18 oktober - Albany

Vannacht regen zoals voorspelt en ook 's morgens nog regelmatig een bui. We ontbijten toch nog buiten maar moeten aan het eind alles snel binnenhalen want er vallen plots grote druppels. We maken een mooie tocht langs de baaien bij Albany. Bezoeken een plek waar een natuurlijke brug ligt en waar in een diepe kloof (The Gap) aan zee het water met veel geweld naar binnen wordt geperst. Het bord dat erbij staat geeft aan dat als je de zee opgaat je uiteindelijk in Antarctica aankomt. Dit is wel minstens 5000km verder. Wat verderop langs deze kust zou je Blowholes kunnen zien. Als de zee voldoende deining heeft door de wind wordt water met bruut geweld door uitgeslepen gaten in de rotsen geperst en krijg je iedere keer van die hoge fonteinen. Helaas niet genoeg wind vandaag. Bij een walvisvisserij bedrijf
drinken we koffie. Walvissen worden niet meer gevangen in Australië, maar het museum hier geeft aan hoe dat vroeger werd gedaan. Indrukwekkend te zien hoe groot de harpoenen en andere werktuigen waren.
Op de terugweg boodschappen gedaan en net op tijd thuis kunnen uitpakken. Een geweldige hoosbui maakte een einde aan deze frisse dag.
Veel bewolking, regelmatig regenbuien, soms wat zon en fris, 16 gr.

Morgen gaan we weer wat meer de Outback in. Waarschijnlijk de komende dagen daarom geen internet. Doel is Wave Rock bij Hyden.

• 19 Oktober 2011 - 12:47

Ton En Mieke:

Zo nu en dan toch last van een regenbui en wat lagere temperaturen.
    Weet zeker dat het de pret niet zal drukken.
    Weer een ander stukje natuur.
    Geweldig om zo tussen de bomen door te lopen. Dus niets voor mensen die een beetje bang uitgevallen zijn.
    Blijf genieten!

• 20 Oktober 2011 - 08:39

Herman & Marian:

Australië bezoeken en geen kangeroes zien, zou deze reis onvolledig maken. Het is zelfs ,volgens mij niet de kleine Walibi maar de grote rode kangeroe. Die kom je echter niet zo vaak tegen.
    Inderdaad geen hoogtevrees. Lopen over smalle bruggetjes , door en over diepe ravijnen en spelonken.
    Aan de gezichtsuitdrukking is duidelijk te zien dat jullie intens genieten.
    Ga zo door.
    Een prettig vervolg van jullie reis.

• 20 Oktober 2011 - 18:09

Esther, Arjan & Sven:

Wij hebben in Costa Rica ook van die wandelingen gemaakt tussen de bomen. Een geweldig ervaring...
    Gaaf dat jullie kangoeroes hebben gezien, wil ik ook nog wel een keertje.
    Succes in de outback en tot de volgende keer maar weer.

• 23 Oktober 2011 - 20:31

Arris En Veroni:

We zijn weer bij wat jullie reisverslag betreft. Na een weekje vakantie,waarvan we ook erg hebben genoten, is het weer leuk om jullie te volgen. Hadden op onze campings slecht internetbereik. Harrie, pluim voor je schrijfstijl, het leest lekker weg. Het blijft leuk om jullie te volgen op deze reis. Wat een leuke reis en wat zien jullie veel. Ben gewoon jaloers op jullie en dan te bedenken dat ik morgen weer gewoon achter mijn bureau zit. Blijf genieten maar dat doen jullie wel zo te zien. Lieve groetjes van Arris en Veroni