4-5-6de Dag - Singapore
Door: Harrie
Blijf op de hoogte en volg Harrie
12 September 2011 | Singapore, Singapore
Het lijkt of we het gewone ritme al bijna hebben opgepakt. We worden op de gewone tijd wakker, douchen en ontbijten en om 10.30 uur gaan we weer op weg naar Sentosa Island. Vanuit het hotel richting metrostation Bugis komen we langs de dagelijkse markt waar het opvallend drukker is dan de dagen ervoor, en langs een boeddhistische tempel. Daar is het vandaag druk met mensen die een aantal wierookstokjes aansteken, deze in beide handen nemen, waarna de handen tegen het voorhoofd worden gehouden. Vervolgens worden de handen omhoog geheven naar de zon. Alles gebeurt ingetogen en zonder geluid. Het was een heel sacraal gebeuren waar foto’s nemen echt niet kon.
De metro nr 6 brengt ons naar Harbour Front.Van daar lopen we via een groot winkelcentrum naar de kabelbaan naar Sentosa. Het kost even zoeken maar we vinden de kassa, kopen 2 kaartjes en het is zo rustig dat we bij het instappen zo door kunnen lopen. Na ongeveer 20 minuten zijn we op het eiland. Het was een tocht met een mooi uitzicht en voor mensen met hoogtevrees zou ik de bus aanraden. De foto’s geven een goed idee hoe hoog het gaat.
Het is een kunstmatig aangelegd eiland met veel planten, struiken en bomen. Het is aangelegd om mensen te vermaken en dat gebeurt dan ook. Er zijn allerlei attracties waar je tegen betaling in kunt. Niet echt iets voor ons. We lopen wat rond, bekijken ‘n aantal dingen wat beter en gaan na ruim 2 uur weer terug. Leuk maar niet echt aan te raden. Op de weg terug met metro nr 7 (dezelfde als 6 maar dan de andere kant op, dus 7 (logisch toch), stappen we uit in Chinatown. Interessant om hier te zijn. Echt chinees, erg druk met heel veel prullaria en onnodige dingen in evenzoveel stalletjes.Wel gezellig en men spreekt/kent er zelfs Nederlands. We worden meerdere keren aangeklampt om pakken en jurken te laten maken en een van de kleermakers zei dat hij voor mij (ik had een korte-driekwart broek aan) ‘een lange broek voor een korte prijs’ kon maken (in het Nederlands). Lachen dus en toch maar niet op ingegaan. Je kunt er voor S$200 al een pak laten maken (uiteraard helemaal op maat). Ook zijn er jurken te koop die net als de pakken binnen een aantal uren op maat worden gemaakt en geleverd. Annette wordt steeds aangesproken om juwelen te kopen, want daar houden vrouwen van zoals ze zeggen.
Op de weg terug naar ons hotel regent het een beetje, maar dat is wel lekker in de toch wel weer warm/vochtige omgeving. Een leuke dag zit erop. Weer veel gezien en meegemaakt. Morgen willen we naar de Marina haven waar oa Merlion, het ‘stadsbeeld’ van Singapore staat. Het is een beeld dat bestaat uit een leeuwenkop en een vissenlijf.
’s Avonds weer heerlijk allerlei hapjes gegeten met een lekker glaasje wijn erbij. Een mens kan het slechter treffen.
Dag 005 11 zondag 11 september Singapore – Marina Bay
Toen we donderdag hier aankwamen zagen we een geweldig groot en hoog reuzenrad, genaamd de Singapore Flyer. Het schijnt het hoogste rad, 165 m ,ter wereld te zijn. Geen van ons beiden heeft hoogtevrees dus we moesten dat maar eens testen vandaag. Ook hier rustig en via een lang pad door allerlei wetenswaardigheden over de bouw komen we aan bij de bakjes, nou bakjes, het lijkt meer een grote ronde buis. Met gemak kunnen er 15 mensen in. Behalve de bodem is alles van glas.. De duur van de rit is 30 minuten en dan heb je onderweg tot de top van 165 een steeds beter uitzicht over de stad. Helaas is het heiig (is 360 dagen per jaar normaal in Singapore), maar we hebben een aardig idee hoe de stad eruit ziet. Veel hoogbouw en ook vandaag op zondag veel auto’s onderweg. Na 30 min zijn we terug bij het begin en we lopen naar de MerLion. Dit ‘standbeeld’ van Singapore staat aan de Marina Bay en stelt een leeuw voor (althans de kop is zo) met een vissenlijf. Leuk om te zien en het is er druk maar spectaculair is anders. Teruglopend naar het begin van de tocht van vandaag valt ons toch wel op dat er erg veel (al) is afgezet voor de a.s Formule 1 Grand Prix op 23/24/25 september. Het circuit gaat helemaal door de stad en dat betekent over bestaande wegen. Overal dus alvast hekken, lichtmasten (het is een avondwedstrijd) en andere belemmeringen vinden wij, maar straks natuurlijk beveiligingen. Aan het eind van de middag zijn we weer terug in onze hotelkamer.
In de avond gaan we nogmaals naar Marina Bay vanwege de naar schijnt prachtige verlichting van de gebouwen. Er staat aan de haven een zeer opvallend hotel bestaande uit 3 grote pijlers waar de kamers in zitten. Helemaal bovenop, erg hoog nl de 57ste verdieping, is een park, een bar en een zwembad. Dit gedeelte heeft de vorm van een schip. Het ziet er in ieder geval zeer indrukwekkend uit. Ook het reuzenrad is mooi om te zien met afwisselend groen, blauw en rode verlichting. ’s Avonds is het mooi langs de haven.
Dag 006 - Maandag 12 Singapore- Orchard street
Voor shopp-aholics (wat we niet zijn) is de Orchard street een walhalla. Zegt men. We gaan eens kijken of dat zo is. Het eerste stuk vanaf ons hotel valt mee, maar halverwege begint het te veranderen. De winkelcentra sluiten naadloos op elkaar aan en er zijn echt honderden winkels. Ongekend veel luxe maar ook veel ‘gewone ‘ prijzen tot zelfs goedkoop aan toe. Overal tussen geplaatst eettenten, koffie huizen (veel Starbucks), maar toch ook electronica zaken en andere gewone dingen. Nog even gechecked wat een IPAD 2 kostte, maar de prijs is gelijk/duurder dan in Nederland. S$1100 was de laagste prijs en dat is €770. Ook de Samsung Galaxy Lab is dezelfde prijs. Hetzelfde geldt voor Iphone en andere merken telefoons. De keuze is hier misschien wat groter, er zijn erg veel voor mij volkomen onbekende merken, maar voor de prijs hoef je hier niet speciaal naar toe te komen.
Aan het einde van Orchard street wat gedronken en de Singapore Tourist card voor het openbaar vervoer weer ingeleverd.
Wat gegeten en de koffers gepakt voor de vlucht naar Darwin vanavond/vannacht. Het is ruim 4 uren vliegen en we komen morgenvroeg in Darwin aan. Daar is het dan alweer 1,5 uren laten dan hier. Op deze manier gaat de vakantie wel erg snel voorbij ..
Het was warm/vochtig in Singapore en er zijn een paar druppels regen gevallen. We hebben meer mensen met een parasol tegen de zon dan mensen met een paraplu tegen de regen gezien. Warm 32 gr en vochtig, dus klam weer.
12 September 2011 - 12:58
Esther, Arjan & Bieb:
Wat een belevenissen weer, ik vind het heerlijk om te lezen, zo heb ik het gevoel dat ik ook een beetje mee ben.
Die gondels doen me wel wat denken aan de gondels in Hongkong toen we naar een Boeddhabeeld gingen.
Veel plezier in Darwin.
12 September 2011 - 20:16
Mieke & Ton:
Leuk zo dit reisverslag te lezen. Je maakt zo ook meteen het eigen dagboek. We gaan het ook verder volgen als we over drie dagen van zonnig Madeira weer terugreizen naar kil Nederland.
Groetjes, have fun!! -
13 September 2011 - 09:50
Herman & Marian,:
Naast bijzonder ook wel een heel avontuurlijke reis. Het is maar goed dat jullie geen shopp-aholics zijn, anders zou je vakantie geld nu al op zijn. Ik denk dat je ook wel selectief moet kunnen zijn. Vooral nu er nog heel veel moois jullie te wachten staat in bv. Australië, Nieuw Zeeland en zelfs op het eind van jullie reis in Honoloulou. Ook is het een voordeel dat jullie beiden geen hoogtevrees hebben.
Een lange broek kopen voor een korte prijs is een prachtige aanbieding.
Maar korte prijs is wel heel rekbaar.
Ik denk dat het uiteindelijk dan toch wel was tegengevallen.
Geniet de komende dagen in Darwin. Goede vlucht en voortzetting van jullie droomreis.
Groetjes uit Geerdijk. -
13 September 2011 - 12:30
Henriëtte En Harry:
Wat een supersonische stad. Prachtig.
Veel te beleven daar. Meeste mensen zijn er maar een paar dagen, net als jullie op doorreis naar Australië. Gelukkig hebben jullie wat meer tijd daar. Harry's moeder is er een kleine drie dagen geweest. Ze kan zich volgens mij alleen de vreselijke vochtige warmte nog herinneren, en dat ze blij waren dat het ging regenen. Heerlijk lopen in de regen zei ze.
Nog heel veel genieten ook van het volgend project van jullie reis.
Liefs, groeten H. en H.